Zijn veiligheidshesjes verplicht?

Zijn veiligheidshesjes verplicht?

6707193171_32206b1fc6_b

Als u autorijdt dan wil je dit natuurlijk zo veilig mogelijk doen. Het kan echter voorkomen dat je pech onderweg krijgt en hierdoor langs de kant van de weg komt te staan en uit de auto moet. Hiervoor kunnen veiligheidshesjes een uitkomst zijn, hierdoor ben je goed zichtbaar als je naast de weg staat wanneer je autopech hebt. Veiligheidshesjes zijn niet verplicht in Nederland, maar in al onze buurlanden en veel andere Europese landen zijn deze vestjes wel verplicht. Het kan dus verstandig zijn mocht u regelmatig naar het buitenland gaan om deze vestjes in uw auto te hebben.

Dankzij een veiligheidshesje bent u goed zichtbaar langs de weg. De vesten hebben vaak reflecterende strepen die ervoor zorgen dat u goed te zien bent voor automobilisten. Hierdoor weten deze medeweggebruikers ook dat u met een reden langs de kant staat zodat u geen argwaan wekt. Veiligheidshesjes moeten voldoen aan bepaalde normen die de Europese unie gesteld heeft. Deze informatie kunt u vinden bij de ANWB.

In sommige landen is het alleen verplicht om een veiligheidshesje voor de bestuurder te hebben. In andere is het verplicht om deze hesjes te hebben voor de bestuurder en voor de inzittenden in de auto.

Hoewel veiligheidshesjes niet verplicht zijn in Nederland zijn deze wel verplicht in veel andere Europese landen. Daarom willen wij aanraden om deze hesjes toch in de auto te hebben. Dit ook voor uw eigen veiligheid en die voor uw medeweggebruikers. Als u een klapband heeft is dit namelijk al vervelend genoeg!