Geen bijtelling betalen

bijtellingGeen bijtelling betalen

 

Je vraagt je misschien af wat bijtelling is en waarom je deze zou moeten betalen. Bijtelling is in het leven geroepen om mensen die een zakelijke auto privé rijden te belasten zoals mensen die privé een auto bezitten. Het zou namelijk een voordeel opleveren als je een auto rijdt zonder hiervoor kosten te hebben. De bijtelling is in verschillende schalen opgebouwd welke verband houden met de uitstoot van de auto. de regel is: hoe hoger de uitstoot, hoe hoger de bijtelling.

Stel de cataloguswaarde van een auto is €10.000 de bijtelling is 25% dan is het bijtellingsbedrag €2.500,- dit deel je door 12 dan kom je uit op ongeveer 210 euro per maand bruto wat er bij uw loon word ingehouden.

Als je zelf een auto bezit en dus geen privé gebruik maakt van een zakelijke auto dan betaalt u geen bijtelling. Je betaalt namelijk wegenbelasting en verzekeringen zelf. Deze kosten kunnen een stuk lager liggen dan de kosten van de bijtelling, omdat bij het berekenen van de wegenbelasting niet de uitstoot bepalend is voor de hoogte van het bedrag, maar het gewicht van de auto. Dus een zwaar vervuilende auto die niet zoveel weegt, kan goedkoper zijn dan een licht vervuilende auto die veel weegt. Bij de bijtelling worden dus met andere factoren rekening gehouden ten opzichte van het normale wegenbelastingstelsel.

De beste tip die wij je kunnen geven om geen bijtelling te betalen is niet privé rijden met een zakelijke auto en dus zelf een privéauto aan te schaffen.